Anasayfa / Yaşam / 2019 TOKİ kura çekilişi ne zaman yapılacak?

2019 TOKİ kura çekilişi ne zaman yapılacak?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Türkiye’nin 67 ilinde 140 projeyle hayata geçirilen 50 bin yeni sosyal konut projesinde bekleyişler sona eriyor.TOKİ kura çekilişi ne zaman? sorusunun yanıtı cevap buldu. TOKİ il il kura tarihleri açıklandı. 50 bin yeni sosyal konutun kuraları 6 Mayıs Pazartesi günü Ankara Kuzeykent Projesi’nde yer alan 809 konut için yapılan kura töreni ile başladı. İstanbul’da ilk kura 4 bin 467 konut için gerçekleştirilecek. TOKİ İstanbul kuraları Haziran ve Temmuz ayında yapılacak. TOKİ kura çekilişi hakkında merak edilenlerin tümüne haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz.

2019 Toki kura çekilişi

‘TOKİ kura çekilişi ne zaman?’ sorusunun yanıtı merak ediliyor. TOKİ il il kura tarihlerini açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 5 Mart 2019 tarihinde İstanbul Beyoğlu Kasımpaşa’da gerçekleştirilen TOKİ tanıtım töreninde vatandaşlara müjdelenen 50 bin yeni sosyal konut projesinin kuraları başladı.50 bin yeni sosyal konut projesi kapsamında İstanbul’da talep toplanan 5 projedeki 6 bin 300 konuta 318 bin 511 başvuru geldi. Yatay mimari anlayışıyla 2+1 ve 3+1 nitelikte inşa edilecek 50 bin yeni sosyal konut için 06 Mart -19 Nisan 2019 tarihleri arasında talepler toplandı. Peki, TOKİ kura takvimi nasıl? İşte il il TOKİ kura tarihleri…


TOKİ KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN? 


İstanbul’da ilk kura, Başakşehir Kayabaşı’nda 157 bin 474 başvurunun yapıldığı 4 bin 467 konut için yapılacak. Kura töreni 26-27 Haziran tarihlerinde yapılacak.

Silivri Alipaşa’da yer alan 685 konut için 28 Haziran’da, Tuzla’da yer alan 500 konut için 1 Temmuz’da, Başakşehir Ayazma’da yer alan 311 konut ile Başakşehir Hoşdere’de yer alan 337 konut için ise 2 Temmuz tarihinde kura yapılacak.


TOKİ İL İL KURA TARİHLERİ!


Ankara’da talep toplanan 3 bin 661 konutun kuraları mayıs ve haziran ayında yapılacak. İlk kura ise Ankara Kuzeykent’te talep toplanan 809 konut için 6 Mayıs’ta Noter yapıldı. Sincan Saraycık projesinde 10 Haziran, Yenimahalle Yakacak’ta ise 11 Haziran’da kuralar gerçekleştirilecek.

Ayrıca Konya’da talep toplanan 1353 konutun kurası 11 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirildi.


İstanbul ve Ankara’nın yanı sıra ise, yoğun başvuruların olduğu diğer şehirlerde belirlen kura takvimi ise şu şekilde;


46 bin 137 başvurunun yapıldığı Bursa Nilüfer projesinde 9 Ağustos, 12 bin 660 başvurunun yapıldığı Kocaeli Gebze projesinde 8 Ağustos, 12 bin 643 başvurunun yapıldı Erzurum Aziziye projesinde 30 Temmuz, 8 bin 853 başvurunun yapıldığı Karaman Merkez Kırbağ projesinde 21 Haziran, 17 bin 164 başvurunun yapıldığı Adana Sarıçam projesinde 19 Haziran, 7 bin 189 başvurunun yapıldığı Gaziantep Şehitkamil projesinde 17-18 Haziran tarihlerinde kura törenleri olacak.

Diyarbakır Yenişehir projesinde 21 Mayıs, Batman merkez projesinde 20 Mayıs, Adiyaman merkez projesinde 24 Mayıs, Giresun Aksu projesinde 27 Mayıs, Trabzon Yomra projesinde 28 Mayıs, Yozgat merkez projesinde 31 Mayıs, Şanlıurfa merkez projesinde 14 Haziran, Mersin Mezitli projesinde 20 Haziran, Afyon merkez projesinde 3 Temmuz, Eskişehir Tepebaşı ve Odunpazarı projelerinde 4 Temmuz, Isparta merkez projesinde 8 Temmuz, Antalya Manavgat projesinde 10 Temmuz, Muğla Fethiye projesinde 10 Temmuz, İzmir Selçuk ve Ödemiş projelerinde 12 Temmuz, İzmir Aliağa projesinde 18 Temmuz, Manisa Yunusemre projesinde 19 Temmuz ve Bartın merkez projesinde 5 Ağustos tarihlerinde kura yapılacak.

TOKİ KURA ÇEKİLİŞİ NASIL YAPILACAK?
TOKİ’nin resmi bildirgesindeki bilgilere göre “Hak Sahibi Belirleme Kurası” noter huzurunda; Banka ve İdare yetkilileri denetiminde ilan edilecek tarihte yapılacak. 

Kura çekiminden sonra hak sahibi olamayanlar yatırdıkları ücretleri iki iş gününden sonra Halk Bankası şubelerinden alabilecek.

TOKİ 2019 BAŞVURU ŞARTLARI
Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin;
1- T.C. vatandaşı olması,
2- Projenin bulunduğu il /ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il veya ilçe nüfusuna kayıtlı olması,
3- Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması
4- Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması,
5- Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 4.800 TL olması gerekmektedir (Başvuru sahibinin ve eşinin gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dâhil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 4.800 TL olması gerekmektedir.) (3+1 Konut tipi hariç)
6- Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir.
7- Ayrıca, konut başvuruları yapacak vatandaşların;
– 2+1 nitelikli konutlara başvuruda bulunanlar için 25 yaşını tamamlamaları;
– 3+1 nitelikli konutlara başvuruda bulunanlar için 18 yaşını tamamlamaları; gerekiyor.

Hakkında admin

Bu yaziya da bakabilirisiniz

E-Devlet Üzerinden Parsel Sorgulama

E-devlet üzerinden ada, arsa ve tapu parsel sorgulama, gayrimenkul alım-satım süreçlerinde hayati bir öneme sahip. Bu sorgulamalar, satın alınacak gayrimenkulün konumunu ve özelliklerini detaylı olarak öğrenmek için yapılır ve bu da alıcıların ve satıcıların işlemlerini güvenle gerçekleştirmelerini sağlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir